15.2.17

Vanaha suapi olla, jos on pakko

Otsikossa lukee: Vanha saa olla, jos on pakko.

Muun muassa ikärakenteen vinoutuminen aiheuttaa haasteita vanhustenhoitoon.

-Suomi 100 v. 
----------------------------------------------------------

Ravelryn kalakukkoneulojille eilisen kunniaksi julkaistu Two Hearts katkaisi pitkän suunnittelutauon, tai lähinnä tauon neuleohjeiden julkaisussa. Kyseessä on kärjestä aloitettavat lapaset, joissa on intarsiapalmikkoa.
Tekniikka oli yllättävän selkeää, vaikka ei siitä aloittelijan kannata uraansa aloittaa. Jos on neulonut lapasia, palmikkoa ja kirjoneuletta ja kaavion seuraaminen on jees, niin täyttä höyryä vaan! 

Mallissa on kaksi versiota sydämistä, vähän helpompi ja toinen vähän koukeroisempi.

Kuvat kertovat yleisestikin suunnitteluprosessistani; vaikka neuloessa on oppinut hirveästi kärsivällisyyttä, suunnitteluhommissa se idean salamanisku pitää saada ulos heti ja just nyt, ja ohjeiden viilaus on vain ajanhukkaa. Onneksi on ystävällisiä sieluja, jotka kurkkaavat, mitä olen kirjoitellut, ja antavat hieman palautetta, jotta ohjeista tulisi a) virheettömämpiä ja b) selkeämpiä. Ja kärsivällisyys kasvaa tässäkin asiassa. Vanhakin oppii.

Tämä ohje sattui olemaan niin täydellisen sopiva ystävänpäivään, että julkaisua ei millään tahtonut lykätä. Sen vuoksi kuvatkin on napattu keskeneräisestä parista. Toka lapanen tuli valmiiksi, eka odottaa purkamista, kaventamista ja palmikon vaihtamista. Palmikko söi tosi pienet kerät lankaa, kuvassa näkyvistä riitti kahteen palmikkokuvioon plus toiseen ranneresoriinkin lapaseen.

Koska idea iski ilta-aikaan, kaavion piirtämisen jälkeen testaamiseen otettiin sitä lankaa, mitä sattui olemaan vieressä. Tässä Pirkka-langat eka versiossa. On tätä ohjetta ihan tosissaan työstetty... Harmaissa lapasissa lankana on Sandnes Peer Gynt.


Ohikulkiessa sattui tuollainen asiallinen mielipide silmään. 

 
...and no wool? Lisää maatalouden asiasta esim. tuolla.