31.1.17

Taito Shopin tapahtumapäivä 28.1.17

Viime lauantaina sain osallistua Taito Shopin tapahtumapäivään Kuopion liikkeessä.

Lankakaupassa kun oltiin, hyllyissä oli paljon lankaa.

Uutuutena julkaistiin Suomi 100 v. -raitalanka, joka näkyy alemmassa kuvassa taustalla. Lanka on fingering-paksuista ja siinä vuorottelevat pitkät, suunnilleen tasamittaiset siniset ja valkoiset pätkät.
Lapasesta lähtöö Savossa -lapaspaketteja ja ohjevihkoja oli runsaasti tarjolla. Osa kävijöistä tykkäsi, osalla oli lempimalli ja jotkut eivät tykänneet malleista. Jollakin oli myös omia malleja mukana näytettäväksi.
 
Muitakin ohjeita oli paikalla myytävänä, kun Niina Laitinen oli paikalla esittelemässä mallejaan. Sen verran sain kyseltyä Niinalta, että hän käyttää Novitan lankojen lisäksi myös ainakin Regiaa ja Viking Villeä ja Vilmaa. Hän ei neulo ohjeiden mukaan ja paikalla kävijöistä moni kertoi, että tykkää tosi paljon Niinan malleista, mutta ei välttämättä toteuta niitä juuri sellaisenaan, vaan muokkaa mieleisekseen. Kuulin useamman suusta, että aamulla ekana täytyy Niinan julkistama tuorein kuviopätkä käydä tarkistamassa!
Kirjoneuleopastusta pitänyt Emma Karvonen sai kertoa suurelle yleisölle kirjoneuleen neulomisesta, kiinnostavimpia asioita lauantaina olivat pyöröpuikolla lapasen neulominen ja lankadominanssin hallitseminen; kuinka asetella langat sormelle kulkemaan niin, että kuvio muodostuu selkeästi, myöskin lankojen sitominen pitkien juoksujen kohdalla kiinnosti monia.
Liikkeessä oli esillä huovutettuja lapasia ihanissa sävyissä.
Marttojen opastamana sai kokeilla monenlaista käsityötä; kirjovirkkausta, neulakinnastekniikkaa, tikkuvirkkausta, kuplaneuletta ja mitähän kaikkea! Vauvasukkakeräykseen oli neulottu pieniä sukkia, myös uudesta raitalangasta oli vauvasukkia nähtävillä.

Myynnissä oli uusia puikkoja, mielenkiintoisen näköisiä. Pyöröpuikkoja on kuulemma tulossa.
Väkeä oli liikkeellä paljon, eikä hyörinä laantunut ennen kuin iltapäivä oli pitkällä.

Ilmapiiri oli tungoksesta huolimatta iloinen. Ihmiset olivat kiinnostuneita ja kyselivät rohkeasti. Oli ilo olla osa käsityöihmisten tapahtumaa! 
Sain kuvattua siellä jotain omatekemääkin, sinikirjavat kirjoneulelapaset ovat vihdoin valmiit.